Activiteiten naast "La Bergerie"


De Aquascope is een natuurcentrum, opgetrokken uit hout en glas op de oevers van het meer van Virelles. We sparen er tijd noch moeite om u een hartelijk onthaal te bereiden en u mee te nemen op een ontdekkingstocht door een rijke en beschermde natuur. Wat zal u er niet vinden? Dieren in gevangenschap, sensatiezucht of kunstmatige toestanden. Wat wel? De echte natuur, in haar puurste vorm, die niet zomaar naar u toekomt maar u daarentegen uitnodigt om een stap in haar richting te zetten.

Onder begeleiding van onze dynamische teams!!


Natura Parc is niet echt een natuurpark, maar een park met een parcours in de bomen, dat in harmonie is met de natuur. Apenbruggen, ladders, hellingen, netten, beweeglijke knuppelpaden, trapezes, klimmuren en nog meer obstakels wachten op avontuurlijke bezoekers.

 

Negen parcours op 2 tot 25 meter boven de grond en met verschillende moeilijkheidsgraad, staan open voor het hele gezin, met inbegrip van kinderen vanaf 7 jaar.

 

Reuzentokkelbanen (deathride) boven het Meer van la Plate Taille garanderen een opwindende ervaring en bezorgen u een weergaloos uitzicht op het domein. Vandaar de naam Natura Parc van Eau d'Heure'.

 

Voor alle activiteiten is veiligheid verzekerd. Het gladgeschaafde hout van de obstakels heeft een garantie van tien jaar en werd geplaatst door gespecialiseerd personeel (gidsen, specialisten in acrobatische werken).


 

           De Meren van l'Eau d'heure, dat is ...

 

  • Een onaangetaste natuursite : 70 km oevers, 600 ha meren, 600 ha bossen, 600 ha weiden.
  • Het domein zit te paard op de grens tussen de provincies Namen en Henegouwen.
  • Technisch doel: het water van de Samber op peil houden en elektriciteit produceren.
  • Vijf meren bestemd voor verschillende watersporten.
  • Het grootste merengebied van België.
  • Meer dan 25 activiteiten.

Ontdek een toeristisch domein in volle ontwikkeling tijdens een daguitstap of een langer verblijf!


 

 

De Ravel is een netwerk van toegewijde rijstroken voor langzaam verkeer, dat wil zeggen niet-gemotoriseerd voetgangers, fietsers, mensen met een handicap, schaatsers, ruiters (wanneer de omstandigheden dit toelaten).
"Ravel" is een aanduiding voor een Waals Waalse netwerk. Buiten onze grenzen, we praten vooral van groene wegen.


Dringt U de magische vlinderswereld door. Laat U maar verbassd worden door de weelderige versiering met plante en weelkleurige bloemen waar tropische bontgekleurde vlinders in volle vrijheid vliegen.


Het circuit van Chimay is een wegcircuit dat wil zeggen dat, afgezien van vergadering periodes, is open voor het verkeer.

Het is bekend om zijn pittoreske route door de landschappen en de dorpen op het platteland.

 


Een attractie voor elke dag van het jaar!

 

België bulkt van de ideeën voor uitstappen voor het hele gezin: er is een ongelooflijk ruime keuze en een uitzonderlijk grote diversiteit. In onze provincies tellen we bijna 365 toeristische attracties en musea, die het hele jaar door voor ontspanning zorgen.Er is een aanbod voor iedereen en voor elke smaak. Gezinnen met kinderen kunnen hun hartje ophalen in de attractieparken of de dierenparken, of genieten van een leuk boottochtje. Sportieve mensen geven graag de voorkeur aan de talrijke recreatiedomeinen of aan heerlijk waterplezier. Cultuurminnaars tot slot kunnen terecht in de talloze musea, in onze kunststeden en een bezoek brengen aan de vele historische gebouwen en monumenten.

Onze partners


 

 

De site "Le Pays des Lacs" is het platform van reserveringen voor activiteiten, excursies en accommodatie Meren water uur.


De ‘Gîtes de Wallonie’, dat zijn meer dan 1200 gîtes, bed & breakfasts, vakantiehuizen, chalets en ongewone logiesmogelijkheden van kwaliteit in Wallonië en in de Belgische Ardennen.

 

 

Dat zijn ook talloze logiesformules die op en top aan uw eisen beantwoorden. Ons netwerk biedt de garantie van een persoonlijk, hartelijk èn vakkundig onthaal.


 

 

Het Huis voor Toerisme van de laars van Henegouwen biedt een schat aan informatie voor uw activiteiten in de omgeving


Het Commissariaat-generaal voor Toerisme (CGT) heeft onlangs deze website wiens wil om te verleiden en te bieden op hetzelfde portaal een overzicht van de vele toeristische possibiltés aangeboden op het Waalse grondgebied.


 

 

De missie van de OPT-team bestaat eruit om u te helpen ontdekken en te genieten van de charmes van Brussel en Wallonië.